Wanneer je in aanraking komt met het lectoraat Innovatief Ondernemen, zal ZIEL je snel ter oren komen. Maar wat is ZIEL nu precies en wat kan het voor jou betekenen? Coördinator van ZIEL, Mirjam Ubachs, vertelt jou er graag meer over:

ZIEL is het multidisciplinaire leer-werkbedrijf waar Zuyd-studenten praktijkgerichte kennis opdoen en werken aan real-life opdrachten ter versterking van het MKB. Ze ondersteunen hierbij MKB-bedrijven met vraagstukken behorende tot het vakgebied van de commerciële economie in de breedste zin van het woord. Op dit moment kloppen de meeste bedrijven aan met hulpvragen op het gebied van strategische marketing, zoals doelgroep bepaling, positionering, productontwikkeling en dan specifiek richting circulaire ontwikkelingen, online communicatie en digitalisering. Samenwerking met belangrijke stakeholders uit Limburg met toegang tot het MKB staat voorop bij ZIEL. Denk hierbij dan aan CHILL, CHILL met project Wunderfull Stream, MKB datalab, LIME, Huis van de Kunsten en MKB Datalab.

De kracht van ZIEL
De kracht van ZIEL is de toegang tot de bedrijfsnetwerken en de goodwill die ZIEL de afgelopen twee jaar al heeft opgebouwd in de MKB-netwerken. Daarnaast is de toegang tot het onderwijs van grote kracht. De studenten worden aan opdrachten gekoppeld die worden aangeboden door de MKB-bedrijven. Hierbij worden ze begeleid in de processen door gepassioneerde docentbegeleiders.

Collegejaar 2021-2022
In de eerste 4 maanden van collegejaar 2021-2022 hebben we al 35 hackathons voor 21 opdrachtgevers in samenwerking met 91 studenten gehouden. Gedurende deze hackathons krijgen de bedrijven de kans om samen met studenten de echte problematiek waar ze mee kampen naar boven te halen om vervolgens samen met de studenten een onderzoeks- of business development traject te starten waarin er oplossingen aan het bedrijf worden geboden.

Contact

Wil je meer informatie over onze dienstverlening, neem dan contact op met:
Mirjam Ubachs, mirjam.ubachs@zuyd.nl