Innovatief ondernemen

Succesvolle innovaties houden je organisatie gezond. Je versterkt je marktpositie, waarborgt de continuïteit van je organisatie en creëert mogelijkheden voor groei. Elke organisatie moet innoveren ofwel vernieuwen om te overleven. En dit betekent niet dat je een hele nieuwe uitvinding zoals Apple of Google aan de man moet brengen. Ook als je bestaande producten of diensten verbetert, innoveer je! Maar belangrijker: 75% van innovatiesucces wordt bepaald door het vermogen van je organisatie om te innoveren.

Ondernemen in de nieuwe economie

Door innovatie komt de 4e revolutie tot stand onder de noemer Nieuwe Economie of ‘Economie 4.0’. Ondernemen in de Economie 4.0 betekent meervoudige waardecreatie EN omgaan met digitalisering in combinatie met nieuwe technologieën, the Internet of Things (IoT), big data-analyse en kunstmatige intelligentie. Het internet speelt een cruciale rol bij alle veranderingen in deze nieuwe economie. We communiceren anders en er ontstaan continu nieuwe (online) diensten die andere producten compleet overbodig maken. Denk aan Spotify die de muziekindustrie op zijn kop zette, of Netflix die de DVD’s overbodig maakt.

Om deze revolutie te overleven moeten bedrijven en organisaties op zoek naar nieuwe businessmodellen en nadenken over ondernemen in de Economie 4.0. Belangrijk is dat je kansen signaleert en benut. Daar helpen wij je mee!

#innovatievraag4.0

Hoe kun je meervoudige waardecreatie vertalen naar nieuwe producten en diensten? Hoe kom je van marketing naar digitale marketing? Welke data (klantdata, marktdata en merkdata) en nieuwe technologie kan ik in mijn bedrijf gebruiken? Hoe innovatief is jouw organisatie? Hoe scan je en benut je dagelijks de veranderende wereld om je heen? Hoe zet je kansen om in innovatie?

Wat is jouw innovatievraag voor Limburginnoveert.nl? Of wil je advies en begeleiding over ondernemen in de Economie 4.0? Neem vrijblijvend contact met ons op!

    Je naam:

    Je e-mailadres:

    Je bedrijf/organisatie:

    Je bericht of vraag: