Op donderdag 9 februari, tijdens de Week van de Circulaire Economie 2023, vindt op het station van Weert de officiële opening plaats van een unieke living lab op het gebied van circulariteit: Zuyd Perron Circulair Weert, een belangrijke ontwikkeling voor onze regio. Ook staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal aanwezig zijn.

Samen met ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen is er een inspirerende circulaire dialoog en netwerklunch. En uiteraard kan iedereen Zuyd Perron Circulair Weert bezoeken en beleven.
Doel van dit circulaire evenement is om elkaar te inspireren hoe de triple helix uit onze regio kan samenwerken om een circulaire samenleving te realiseren.

Lectoraat Innovatief Ondernemen Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences, Gemeente Weert en NS hebben het initiatief genomen om een leegstaande wachtruimte op station Weert om te turnen tot en in gebruik te nemen als circulaire living lab: Zuyd Perron Circulair Weert. Deze circulaire living lab draait om informeren, leren, inspireren en exposeren. Onder het motto Circulaire economie op de rails zetten, kan jong en oud, student en ondernemer er kennismaken met circulariteit. De initiatiefnemers willen u graag bijpraten wat deze circulaire living-lab voor u en uw organisatie kan betekenen.

Overige aanwezigen zijn onder meer gedeputeerde Stephan Satijn, verschillende wethouders en de burgemeester van gemeente Weert, vertegenwoordigers van de Nederlandse Spoorwegen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid, Luc Verburgh (voorzitter College van Bestuur Zuyd Hogeschool), en andere (circulaire) vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen uit onze regio.

Wilt u erbij zijn, stuur dan vóór 20 januari een mailtje naar danielle.twardy@zuyd.nl.
Martijn van den Heuvel Pierre Heuts Katelijn van den Berg Dirk Voermans