Inauguratie Steven de Groot -106

Inauguratie & Essaywedstrijd

Op 26 januari hield ik mijn inaugurele rede als lector Innovatief Ondernemen. U kunt deze rede hier terug zien en luisteren.

Het lectoraat Innovatief Ondernemen beweegt zich in de driehoek van praktijk (het MKB in Zuid-Limburg), onderwijs (Zuyd Hogeschool, in bijzonder de faculteit Commercieel Management) en onderzoek (onderzoek binnen het lectoraat in verbinding met de wetenschap). Omdat het programma de titel ‘Ondernemen met toekomst’ had, schreef ik eind 2017 de essaywedstrijd Innovatief Ondernemen uit onder derde- en vierdejaars studenten van Zuyd. Zij zijn immers de medewerkers en ondernemers van de toekomst, dus hun ideeën over innovatief ondernemen telt!  Van de verschillende inzendingen zijn we tot een shortlist gekomen van 3 essays.

Bo Ament en Evy Bronnenberg, vierdejaars studenten Commercieel Management (CM) schreven het over Gucci en schetsen een scenario voor 2050 dat zich kenmerkt door a customized life style, the fabbing revolution, waarbij the millennials in virtuele shops elkaar ontmoeten en kleding kopen.
Rob Smeets, derdejaars student People and Business Management (PBM), schreef een essay op basis van het model van Sociale innovatie van Professor Volberda en de aspecten van slimmer werken, dynamisch managen en flexibel organiseren vertaalde naar een nieuw model van Innovatief Ondernemen: Smates
Remeis Salentijn tenslotte, vierdejaars student People & Business Management (PBM), schetste in zijn essay de innovatieve organisatie van de toekomst. Hij beschrijft het fenomeen van singularity, vertaald naar het 7S’en-model, een model voor organisatieparameters en een nieuwe PDCA-cyclus: CRTA-cyclus (Connect – Respond, Trust –Accelerate).

Nieuwsgierig naar de essay? Lees hem hier ( in het deel na de rede).