Onderzoeksopdrachten en afstudeerstages

Tijdens je studie voer je ongetwijfeld onderzoek uit. Hiermee beantwoord je een vraagstuk van een organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een marktonderzoek of een concurrentieonderzoek. Heb je hulp of begeleiding nodig bij de opzet of uitvoering van je onderzoek? Als onderzoeksgroep kan het lectoraat jou hierbij perfect begeleiden. Daarnaast kun je bij het lectoraat ook terecht voor een afstudeerproject. Dit kan bij het lectoraat zelf of bij één van onze partners of bedrijven. Voorwaarde voor elk project is dat je gemotiveerd bent en dat het onderwerp van je project aansluit bij een van de lopende onderzoeken van het lectoraat.

Onze studenten Robin en Devon vertellen graag hoe zij hun stage bij het lectoraat en partner van het lectoraat ervaren!

Robin van Hooren
“Stage lopen bij het lectoraat bevalt me heel goed. Ik voer op dit moment een behoefteonderzoek uit voor het lectoraat. Inhoudelijk gaat het om inzicht te krijgen in welke data er nodig is om een circulaire transitie in de kledingbranche te versnellen én wat de rol van een chip hier in zou kunnen betekenen. Qua meewerken ga ik naar bijeenkomsten toe, die betrekking hebben op mijn onderzoek en ben ik zelfs plaatsvervanger geweest van mijn begeleider. Daarnaast is elke vrijdag het lab van ZIEL. Hierbij worden we als studenten gekoppeld aan ondernemers die laagdrempelige vraagstukken hebben over bijvoorbeeld “Het vergroten van de zichtbaarheid” of “Welke social media kanalen moet ik kiezen voor mijn organisatie”. Deze vraagstukken worden binnen een termijn van één week opgelost samen met een begeleidend docent. Ik vind het leuk om dat samen met andere studenten op te lossen Je krijgt vrijheid en vertrouwen. Het is uiteraard jouw afstudeeronderzoek en jij bent verantwoordelijk voor hetgeen wat je oplevert. Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind, is het stukje begeleiding. Ik krijg hele goed begeleiding en dat geeft mij persoonlijk rust. Dat is heel wat waard in een hectische periode zoals het schrijven van je scriptie. Bovendien is het ook leuk dat je op bijeenkomsten bent waar je normaal niet zo snel zou komen. Je ontwikkelt een groter netwerk en dat is alleen maar meegenomen, ook met het oog op de toekomst.”

Devon Stassen
“Ondanks enkele blokkades zoals het thuiswerkadvies bevalt mijn stage bij de Gemeente Maasgouw mij erg goed. Ik leer veel over een relatief nieuw onderwerp voor mezelf. Circulariteit was mij namelijk nog niet bekend. Ik doe een onderzoek in de gemeente Maasgouw naar wat de gemeente kan betekenen voor de bedrijven op de bedrijventerreinen om de circulaire transitie te versnellen.  Het lectoraat beschikt over veel kennis met betrekking tot het onderzoeken van duurzame onderwerpen. Daarnaast is de begeleiding vanuit het lectoraat uitstekend en wordt ik overal waar kan goed geholpen met mijn scriptie. Mede hierdoor heb ik mijn projectplan in één keer gehaald!”

Benieuwd of het lectoraat ook iets voor jou kan betekenen bij een onderzoeksopdracht of afstudeerstage? Neem dan vrijblijvend contact op door onderstaand formulier in te vullen!

CONTACTFORMULIER

    Je naam:

    Je e-mailadres:

    Je bedrijf/organisatie:

    Je bericht of vraag: