Ongeveer een jaar geleden was de kick-off voor het landelijk onderzoek ‘Future-Proof Retail’. Future-Proof Retail onderzoekt in living labs de toekomstbestendigheid van de retailer. Retail Innovation Centre (RIC) en het lectoraat Innovatief Ondernemen van Zuyd Hogeschool hebben deelgenomen aan één van de livings labs ‘Instore Future Lab’.
In het Instore Future Lab is samen met foodretailers onderzocht welke competenties de medewerker nodig heeft voor de toekomst. In een aantal sessies is gedetermineerd wat de belangrijkste skills zijn (hospitality, passie, empathie).

Spelenderwijs competenties toetsen
Op basis van deze skills heeft Zuyd Hogeschool samen met foodretailers en een externe partij een spel ontworpen dat retailers met hun medewerkers kunnen spelen. Tijdens het spelen van dit spel worden vragen gesteld die betrekking hebben op het ontwikkelen van deze skills.

Op woensdag 23 oktober demonstreerden studenten van Gilde opleidingen en van Zuyd hogeschool het spel tijdens de ‘Future-Proof Retail pop-up store’ tijdens de Dutch Design Week.

Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden om het spel daadwerkelijk in productie te nemen. Ben je benieuwd wat dit voor jouw supermarkt kan betekenen? RIC Limburg beschikt over een prototype dat ze graag aan jou uitlenen.

Voor meer informatie kun je ook mailen naar info@limburginnoveert.nl