De drukte is net voorbij en de eerste serie nieuwe ondernemende studenten is net naar huis na het openingscollege. Vol enthousiasme en met een berg aan inspiratie, dromend van nieuwe ideeën en manieren waarop zij de wereld gaan veroveren…..hoop ik.

Nog te vaak krijg ik de vraag “Wat is dat nou eigenlijk….ZIEL”. En dan vertel ik steeds weer en heel erg graag dat we de ZUYD Sittard broedplaats zijn voor ondernemerschap en innovatie, nauw gelieerd aan het lectoraat Innovatief Ondernemen en met samenwerking met groot aantal maatschappelijke en commerciële partners. Studenten komen naar ons voor het zetten van de eerste stappen op ondernemerschapsgebied en bedrijven komen naar ons voor hulp bij het opzetten en realiseren van hun innovatieve doelstellingen.

Na een jaar de tijd te hebben gehad om te experimenteren, te testen en te proberen is dit wat mij betreft het jaar van de waarheid voor ZIEL. Dit is het jaar waarin we ons moeten bewijzen. En dat gaan we doen ook! Met in het eerste blok meer dan 50 studenten die van onze diensten gebruik gaan maken, de verdere invulling met het lectoraat Innovatief Ondernemen (waarover later meer, houd daarom onze website www.limburginnoveert.nl in de gaten!), de collegereeks voor en door studenten die we verder gaan uitbouwen, de YEZ Award (prijs voor de meest ondernemende student van Zuyd) en nog veel meer mooie dingen. Blijf de groep volgen en word lid van ZIEL op LinkedIN of Facebook en help ons onze droom van een ondernemende hub in het hart van Sittard te realiseren.

 

— Roy Broersma