ZUYD HOGESCHOOL & MKB-LIMBURG STARTEN SAMEN: MKB DATA SOLUTIONS

Het Zuyd Innovation & Entrepreneurship Lab (ZIEL) en MKB-Limburg gaan samenwerken op het gebied van digital business. MKB Data Solutions is een gedeeltelijke voortzetting van het Limburgse MKB DataLab, dat per 1 juli is gestopt. Onder de naam MKB Data Solutions wordt hulp geboden aan ondernemers die aan de slag willen met business data (zoals marktdata, merkdata en klantdata), maar daar nog te weinig van weten. Grote bedrijven kunnen daar mensen voor in dienst nemen. Veel MKB’ers hebben die mogelijkheid niet. MKB Data Solutions biedt de volgende drie diensten:

1) Een traject waar Business Development centraal staat, waarbij gedurende 10 weken ondernemersvragen en ideeën voor Business Development worden ontwikkeld door vierdejaars Zuyd-studenten Commerciële Economie. Focus in dit vraagstuk is de digitale component en uitdagingen zoals omgaan met markt- en klantdata en /of het gebruik van social media;

2) Een traject waarbij koers bepalen (strategie) centraal staat waarbij gedurende 10 weken ondernemersvragen en -ideeën voor (digitale) strategie worden ontwikkeld door dezelfde vierdejaars studenten. Het traject resulteert in adviezen voor een strategisch (digital) marketingplan;

3) Spreekuren voor advies over kleinschalige problemen op het gebied van digitale marketing zoals hulp bij het verbeteren van website en het gebruik van social media of het in kaart brengen van mogelijkheden met in bedrijf aanwezige data.

Als onderdeel van ieder traject wordt ook de dataveiligheid van iedere bedrijf onderzocht.  Mocht een ondernemer de adviezen willen uitwerken en implementeren, dan krijgen ze ook hulp in de doorverwijzing naar partners die hen daarbij verder kunnen helpen. De kosten voor adviestrajecten bedragen van €750 per bedrijf.

Kortom: voor elk MKB-probleem met Data is een Oplossing: MKB Data Solutions!

Ben jij een Limburgse ondernemer en wil je hier graag meer informatie over? Klik dan hier!