Vanuit ZIEL ( Zuyd Innovatief Entrepreneurship Lab) ondersteunen we MKB-bedrijven met vraagstukken behorende tot het vakgebied van de commerciële economie in de breedste zin van het woord. Op dit moment kloppen de meeste bedrijven aan met hulpvragen op het gebied van strategische marketing en dan specifiek doelgroepbepaling, positionering, productontwikkeling (bijv. richting circulaire ontwikkelingen), online communicatie en digitalisering.

Leerwerkbedrijf

Binnen het Entrepreneurship Lab werken studenten en afgestudeerden van alle opleidingen van Zuyd Hogeschool tot een jaar na afstuderen in multidisciplinaire teams aan real-life opdrachten. Tegen een kleine vergoeding zetten zij hun kennis en kunde in om jou te helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken. Studenten doen zo ervaring op en ontwikkelen hun gevoel voor ondernemerschap. Jij als ondernemer krijgt bij het lab advies en komt in contact met potentiële werknemers of toekomstige klanten.

Met wie werken we samen?

Samenwerking met belangrijke stakeholders uit Limburg met toegang tot het MKB staat voorop bij ZIEL. We denken dan aan CHILL met o.a. het project Wanderful Stream, MKB datalabLIME en Huis van de Kunsten.

Wat is onze kracht?

De kracht van ZIEL is dat we verbonden zijn aan het onderwijs en binnengekomen opdrachten van bedrijven ook kunnen uitvoeren omdat we voldoende studenten hebben en  gepassioneerde docentbegeleiders die  de processen van de studenten kunnen begeleiden.

Hoe werken wij?

Aan de hand van een binnengekomen vraagstuk van een bedrijf kijken we hoe dit vraagstuk het beste kunnen oplossen. Naast studentgroepen vanuit het onderwijs die zich bijv. 10 tot 20 weken over een vraagstuk buigen, werken we ook met een spreekuur waar we bedrijven kunnen helpen met meer snellere vormen van hulp als bijvoorbeeld  een social media scan, een scan ten behoeve van de verbetering van de vindbaarheid van een website en hulp bij opstellen of uitvoeren van een content plan.

Spreekuur

Heb jij als ondernemer een vraagstuk voor onze studenten? Dan mag jij deze iedere vrijdag (in de schoolweken) van 9:00u tot 10:00u online indienen door een mail te sturen naar: bart.rams@zuyd.nl.

De vraagstukken dienen betrekking te hebben op één van onderstaande voorbeelden:

  1. Hoe kan ik mijn klanten bereiken via sociale media?
  2. Hoe kan ik meer verkopen via mijn webshop genereren?
  3. Hoe kan ik klanten naar mijn website krijgen?
  4. Hoe kan ik sociale media inzetten om klanten naar mijn website te krijgen?
  5. Met welke sociale media kan ik mijn klanten beter bereiken?
  6. Hoe kan ik mijn bedrijf promoten via sociale media?
  7. Hoe maak ik mijn huidige sociale media berichten inspirerender?

Vervolgens neemt ons lectoraatslid en docent Bart Rams samen met de studenten contact met je op en ontvang jij één week na het intakegesprek een advies. Dit advies wordt persoonlijk toegelicht op onze locatie of per mail naar je toegestuurd op vrijdag tussen 10:00u en 12:00u.

De kosten? Een vlaai per oplossing!

Meer informatie over ZIEL

Voor vragen en advies kun je terecht bij:

Mirjam Ubachs
T: +31 (0)6 1416 8798
E: mirjam.ubachs@zuyd.nl

Bezoekadres
Swentiboldstraat 21
6137 AE Sittard

Postadres
Postbus 69
6130 AB Sittard

Limburginnoveert.nl is onderdeel van: